Статті
Меню сайту
Форма входу
Рубрики
Привітання до свят [15]
Святкуємо [79]
Офіційно [408]
Вісті з державної адміністрації [50]
Районна рада інформує [49]
Управління Пенсійного фонду інформує [25]
Районний центр зайнятості інформує [30]
З прокуратури району [44]
Міліцейський кур'єр [48]
Соціальний захист [90]
Повідомлення з РАЕС [44]
Абетка здоров'я [59]
Материнка [125]
Криниченька [38]
Добрий господар [49]
Молодіжна палітра [50]
Спорт [105]
Люди рідного краю [200]
Село і Люди [29]
Інтерв'ю до ювілею [4]
З редакційної пошти [72]
Творчість наших читачів [75]
На суботній добривечір [124]
Оголошення та реклама [21]
Пошук
Наше опитування
Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 206
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаю Вас, novadoba · RSS 05.05.2024, 01:17

Головна » Статті » Абетка здоров'я

Профілактика алергічних захворювань у дітей раннього віку


Протягом останніх років спостерігається зростання частоти алергічної патології серед дітей.

Першим проявом алергії в ранньому дитячому віці є харчова алергія – реакція гіперчутливості до будь-якого харчового компоненту.
В дітей з періоду народження алергія проявляється різноманітними гастроінтестинальними проявами й атомічним дерматитом. Частота харчової алергії серед дітей складає до 7, 5 %, а атомічного дерматиту до 25 %. Група ризику виникнення алергічної патології є спадкова схильність, мала маса тіла новонародженого, недоношеність, куріння батьків, патології при вагітності, невмотивоване вживання антибіотиків під час вагітності, неадекватне харчування і побут.
Оскільки сьогодні і не існує серйозних доказів профілактичного ефекту спеціальної дієти протягом вагітності щодо запобігання алергічної патології у дитини, обмежувати вагітних у харчуванні не рекомендується, а необхідне збалансоване здорове і різноманітне харчування.
Високоалергічними продуктами слід вважати: коров’яче молоко, сою, яйця, пшеницю, арахіс та волоський горіх, рибу і морепродукти, фрукти і овочі помаранчевого та червоного забарвлення. Мінімальна кількість харчових алергенів потрапляє в організм дитини з грудним молоком, і немає потреби обмежувати маму-годувальницю в харчуванні, якщо грудне вигодовування не провокує алергії у дитини.
Виключно грудне вигодовування треба рекомендувати всім дітям в перші місяці життя.
Введення прикорму потрібно вводити з 6 місяців поступово протягом 3-5 днів (більшість педіатрів підтримують введення певних продуктів з 4-5 місяців). Незбиране коров’яче молоко до 9-12 місяців віку дитини є недоцільним, оскільки білки коров’ячого молока є сильним білковим алергеном в першу чергу на підшлункову залозу дитини грудного віку. Але корисний вплив до 1 року мають спеціально приготовлені по санітарним вимогам коров’ячий сир, кефір, йогурт на аптечних молочнокислих заквасках.
При неможливості грудного вигодовування альтернативою є штучне вигодовування високо адаптованими молочними сумішами, де білок коров’ячого молока спеціально розщеплений на білкові гідролізати, подібні до грудного молока.
Для дітей з алергією застосовують гіпоалергенні суміші.
Сьогодні немає доказів щодо ефективності профілактичного застосування соєвих сумішей на основі козиного молока.
Категорія: Абетка здоров'я | Додав: novadoba (06.07.2015) | Автор: В. Кузнець
Переглядів: 430 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright "Новадоба"" © 2013
Зробити безкоштовний сайт з uCoz