Для проведення передпосівної обробки протравлювати насіння слід протягом 20 хв. в 1% розчині марганцевокислого калію, потім обов'язково промити й загорнути у вологу тканину для набрякання на 12 годин. Після цього витримати 1-3 дні при температурі -1 -2° С. По закінченні загартовування насіння пророщувати при температурі +25 +28°С. Посів проводити наклюнувшимися насінинками в заздалегідь підготовлену суміш із землі, торфу, піску. На відро цієї суміші додати 1 склянку попелу, 30-40 г суперфосфату, 15 г сульфату калію, 15-20 г аміачної селітри. Після посіву насіння накрити ящик плівкою або склом і поставити в тепле місце (+25° С). У сприятливих умовах сходи з'являються через 7 - 14 дн. У фазі одного справжнього листочка необхідно провести пікіровку сіянців у торфоперегнійні горщечки. При пересадженні рослини занурити в землю до сім'ядольних листків. Відкриваючи кватирку для провітрювання, розсаду слід знімати з вікна, щоб уникнути переохолодження. Перець найбільш вимогливий до тепла з моменту появи сходів до початку цвітіння. Полив намагатися проводити рясний у ранкові години водою біля +25°С. Від багатьох городників доводиться чути, що перець дуже повільно росте, а іноді припиняє свій ріст. Це відбувається через погану аерацію коріння. Тому ґрунт повинен бути пухким й не мати ґрунтової кірки. За період вирощування розсади її кілька разів слід підживити комплексним добривом, що містить не тільки макро-, але й мікроелементи. Перший раз необхідно підживити рослини через 10-14 днів після пікіровки: на 10 л води 30 г фоскамида + 10-15 г суперфосфату. Друга підживка такого ж складу. Третя - перед висадженням розсади: на 10 л води 60-80 г суперфосфату й 25-30 г калійної солі. Після кожної підгодівлі обов'язково полити рослини. У міру встановлення гарної погоди розсаду поступово загартовують. Висаджувати розсаду у відкритий ґрунт у наших умовах треба не раніше кінця травня. Краще висадити перець на тиждень пізніше, ніж на день раніше. Оскільки він відноситься до сімейства пасльонових, його не слід висаджувати після томатів і картоплі.