Статті
Меню сайту
Форма входу
Рубрики
Привітання до свят [15]
Святкуємо [79]
Офіційно [408]
Вісті з державної адміністрації [50]
Районна рада інформує [49]
Управління Пенсійного фонду інформує [25]
Районний центр зайнятості інформує [30]
З прокуратури району [44]
Міліцейський кур'єр [48]
Соціальний захист [90]
Повідомлення з РАЕС [44]
Абетка здоров'я [59]
Материнка [125]
Криниченька [38]
Добрий господар [49]
Молодіжна палітра [50]
Спорт [105]
Люди рідного краю [200]
Село і Люди [29]
Інтерв'ю до ювілею [4]
З редакційної пошти [72]
Творчість наших читачів [75]
На суботній добривечір [124]
Оголошення та реклама [21]
Пошук
Наше опитування
Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 206
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаю Вас, novadoba · RSS 01.05.2024, 23:29

Головна » Статті » Спорт

Спортивне свято у Гораймівці

15 вересня,  у селі Гораймівка пройшов черговий щорічний районний фестиваль фізичної культури і спорту серед сільських та селищних рад району. І хоча із самого ранку погодні умови не гарантували успішного його проведення, та все ж таки головне спортивне дійство відбулось яскраво та злагоджено. Не зайвим буде відмітити плідну роботу Гораймівського сільського голови Анатолія Снітка та окремих сільських жителів, які доклали максимум зусиль для облаштування сільського стадіону й забезпечили хороші для проведення заходу.



Розпочався фестиваль із маршу-огляду команд повз трибуну, де знаходилися голова районної державної адміністрації Микола Миронюк, голова районної ради Петро Зінчук, ведуча заходу - головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Леся Кедик, Гораймівський сільський голова Анатолій Снітко. Під його завершення гораймівські діти вручили запашні короваї очільникам району.


З нагоди Дня фізичної культури і спорту нагороджено почесними грамотами районної ради вчителя фізичної культури ЗОШ І-ІІ ст. с. Майдан-Липненський Олександра Сільмаху і громадського тренера футбольної команди с. Городок Олександра Ясюка, Подяками голови районної державної адміністрації - вчителя фізичної культури ЗОШ І-ІІІ ст. с. Кукли  Андрія Семенюка та тренера Гораймівської ДЮСШ Руслана Северинюка. Також були відмічені грошовими нагородами спортсмени збірної команди Маневицького району, які на цьогорічному обласному фестивалі фізичної культури і спорту, що проходив у Любешові, зайняли почесне друге місце.

Право підняти державний прапор було надано представнику команди-переможця  минулорічного районного фестивалю Прилісненської сільської ради Анатолію Шилаку.

Після завершення офіційної частини фестивалю розпочалися змагання у таких видах: жіночий та чоловічий армреслінг, гирьовий спорт, метання колоди та набивного м’яча, перевезення навантаженого воза, перетягування канату, сімейна естафета «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

У метанні колоди, як і протягом останніх років, не було рівних представнику Чорнижівської сільської ради Віктору Кушніру, який, немов граючись, кинув її на 5,95 м. Пробували наздогнати лідера Віталій Демчук (5,42 м) із Старосільської с/р та Андрій Підвальний (4,94 м) із Четвертні, які й посіли відповідно ІІ і ІІІ місця.

У жіночому армреслінгу впевнену перемогу здобула неодноразова переможниця у цьому виді Лєна Палій (Ст. Чорторийськ). Друге і третє місця розділили не менш досвідчені спортсменки Людмила Гречко (Карасинська с/р) і Ольга Прокопчук (Четвертня).


У чоловічому армреслінгу І місце за Віктором Кушніром, ІІ – у Сергія Тарадюка (Комарівська с/р), ІІІ – у Романа Щура (Красновільська с/р). Фінальний поєдинок у чоловічому армреслінгу не був настільки цікавим як минулоріч, оскільки цього року чемпіон минулого фестивалю у чоловічому армреслінгу Олександр Свентий участі у змаганнях не брав. Щоправда, дебютував у армреслінгу його син Дмитро Свентий, та за браком досвіду до півфінальних поєдинків не дійшов. Зате у своєму звичному  виді – гирьовому спорті - Дмитро проявив силу характеру і, випередивши найближчого суперника на 10 піднімань двох 24-кілограмових гир, завершив змагання на першому місці (50 піднімань). ІІ місце посів представник команди Колківської селищної ради Володимир Потрай (40 підн.), ІІІ – Павло Романець із Чорнижа (36 підн.).

Цікавою виявилася  боротьба у метанні набивного м’яча. Тут інтрига, хто стане переможцем, трималася до самого завершення змагання. І все ж таки фаворитка у цьому виді,  майстер спорту Ірина  Климець, яка останньою завершувала змагання, не зуміла  випередити найближчу суперницю із Маневич, першорозрядницю Мирославу Янчук (15,01 м), і з результатом 14,12 м посіла друге місце. Третє місце у Надії Шпак (12 м) із Галузії.


Найбільше запальних емоцій глядачі та учасники змагань проявили у фінальних поєдинках із перетягування канату. Проте, незважаючи на емоційність гравців окремих команд, перемогу отримали найсильніші. Призові місця розподілилися таким чином: ІІІ місце у команди Будківської с/р,   ІІ - у Чорнижівської с/р, І  - у Прилісненської с/р.

У сімейній естафеті «Тато, мама, я – спортивна сім’я» результат залежав від умінь обох батьків і дитини. А тому діяти потрібно було злагоджено та чітко. Найкраще із завданнями впоралася команда Прилісненської с/р - сім’я Неварів, другими стали господарі змагань – сім’я Сорочуків, а третю сходинку зайняла сім’я Речунів із Старого Чорторийська.

Перевезення навантаженого воза завершувало змагання фестивалю. Тут найкращі вміння та швидкість проявили спортсмени Прилісного, Старого Чорторийська та Колок, які й зайняли відповідно 1, 2 та 3 місця.

За підсумками усіх видів змагань загальнокомандне третє місце зайняла команда Прилісного, друге місце у спортсменів Чорнижа і перше місце посіла команда Старого Чорторийська.

Декілька годин спортивного гарту, витривалості та піднесення пройшли непомітно, проте цікаво. Вправно провів суддівство тренерський склад Маневицької ДЮСШ, хоча деякі «всезнаючі» вболівальники і намагалися присікуватися до їхніх дій.


Не всі сільські ради спромоглися приїхати на фестиваль і продемонструвати вправність своїх спортсменів. Серед таких Великоведмезька, Костюхнівська, Куликовичівська, Черевахівська, Серхівська і, як не дивно, Городоцька сільська рада, яка минулоріч сама приймала районний фестиваль.



Переможці отримали свої грамоти, медалі та Кубки, переможені – спортивну злість на майбутні поєдинки та виступи, а глядачі – приємні емоції та добру згадку про гостинну гораймівську землю.

Категорія: Спорт | Додав: novadoba (24.09.2013) | Автор: Сергій ГУСЕНКО
Переглядів: 1105 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright "Новадоба"" © 2013
Зробити безкоштовний сайт з uCoz