Статті
Меню сайту
Форма входу
Рубрики
Привітання до свят [15]
Святкуємо [79]
Офіційно [408]
Вісті з державної адміністрації [50]
Районна рада інформує [49]
Управління Пенсійного фонду інформує [25]
Районний центр зайнятості інформує [30]
З прокуратури району [44]
Міліцейський кур'єр [48]
Соціальний захист [90]
Повідомлення з РАЕС [44]
Абетка здоров'я [59]
Материнка [125]
Криниченька [38]
Добрий господар [49]
Молодіжна палітра [50]
Спорт [105]
Люди рідного краю [200]
Село і Люди [29]
Інтерв'ю до ювілею [4]
З редакційної пошти [72]
Творчість наших читачів [75]
На суботній добривечір [124]
Оголошення та реклама [21]
Пошук
Наше опитування
Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 206
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаю Вас, novadoba · RSS 27.04.2024, 03:49

Головна » Статті » Спорт

Справжній українській футбол зароджується в глибинці

Нещодавно село Хряськ, яке святкувало 440 річницю із дня заснування, зустрічало гостей з різних куточків Волині. Після святкового Богослужіння громада зібралася біля стадіону, аби належно відзначити іменини. Сільський голова Наталія Оксенюк, вітаючи жителів громади зі святом, наголосила, що саме з любові до своєї родини, до свого села починається любов до Батьківщини. Святковий настрій дарував присутнім колектив Цмінівського Будинку культури. Яскравими зіроньками засяяли таланти молодого покоління - Юлії Водько, Анастасії Кльок, Тетяни Водько.
День народження села – це день, коли потрібно озирнутися назад, щоб дати оцінку зробленим справам, та водночас будувати плани на майбутнє. На цьому наголошувала голова районної ради Людмила Веремчук, яка щиро дякувала кожному жителю Хряська, особливо тим сім’ям, які сьогодні чекають на переможне повернення своїх синів із гарячого Сходу нашої держави.
Перший заступник голови РДА Андрій Бурак відзначив, що на цій землі проживають талановиті і багаті серцем люди. Один з них Василь Красьоха – заслужений художник України.
Відзначались і спортивні здобутки громади, яка у Всеукраїнському конкурсі емблем, організованого відомою газетою «Український футбол» в Інтернет-просторі, що тривав більше двох місяців, виборола перемогу для своєї футбольної команди. Відзначили автора емблеми Аркадія Мельника, мешканця Хряська, а також активних жителів села Цміни Оксану Довгаль, Сергія Зімича, Наталію Пугач, які піднімали рейтинг улюбленої СК «Цміни» у соціальній мережі «В Контакті», де й проходило інтернет-голосування. Грамотою районної ради та Подякою голови РДА були відзначені гравець СК «Цміни» Віталій Водько та фельдшер ФАПу с.Хряськ Лариса Пилипчук, яка надає медичну допомогу сільським спортсменам під час матчів. З цікавістю всі учасники свята спостерігали за такими спортивними баталіями, як перетягування канату, де перемогу здобули футболісти СК «Цміни», ходіння на ходулях: першість серед чоловіків у Григорія Водька, жінок – у Тетяни Чилій, дітей – у Богдана Чилія. Переможці нагороджені цінними подарунками.
На спортивне свято і День села до поліської глибинки з призами прибув гість з Києва, редактор газети «Український футбол», який і визначав переможця всеукраїнського конкурсу емблем, Сергій Бондаренко.
- Я ніколи не міг подумати, що маленьке село може так на рівних змагатися з такими великими мегаполісами як Київ, Чернігів, Житомир, - відзначив пан Сергій. – Приємно, що представники Волині - СК «Цміни» та горохівська «Верхівка» - перемогли в головному, і у втішному фіналі. Це була їхня ініціатива сьогодні зіграти товариський поєдинок між двома переможцями. Я побачив щирий аматорський футбол, де грають звичайні сільські хлопці, які по копійці збирають кошти, аби придбати м’ячі, спортивні форми, які самі собі рівняють поля, латають сітку на воротах. Крім того, на Маневиччині дуже хороший рівень районного чемпіонату з футболу, який проводиться аж у трьох лігах. В Україні є дуже багато районів, де районні чемпіонати навіть не проводяться. Український футбол починається саме тут, і він чекає на свій розвиток. Наші футбольні команди за мільйони купують афроамериканців, бразильців, щоби виграти у команди на кшталт «Ворскла» (Полтава). Як на мене – це руйнація українського футболу. Єдиний виняток – це національна збірна. Як патріот я вважаю своїм обов’язком бути на таких матчах, як тут, де зароджується справжній український футбол.
Дійсно, красивою грою футбольного товариського поєдинку мали змогу помилуватися гості та жителі села. Закінчився він із рахунком 2:0 на користь цмінівської команди. Обидва голи у ворота суперників забив Віталій Водько. Міцні рукостискання між футболістами обох команд, обмін подарунками дали зрозуміти, що насправді перемогла дружба та повага один до одного.

Категорія: Спорт | Додав: novadoba (26.08.2015) | Автор: Людмила Власюк
Переглядів: 630 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright "Новадоба"" © 2013
Зробити безкоштовний сайт з uCoz