Статті
Меню сайту
Форма входу
Рубрики
Привітання до свят [15]
Святкуємо [79]
Офіційно [408]
Вісті з державної адміністрації [50]
Районна рада інформує [49]
Управління Пенсійного фонду інформує [25]
Районний центр зайнятості інформує [30]
З прокуратури району [44]
Міліцейський кур'єр [48]
Соціальний захист [90]
Повідомлення з РАЕС [44]
Абетка здоров'я [59]
Материнка [125]
Криниченька [38]
Добрий господар [49]
Молодіжна палітра [50]
Спорт [105]
Люди рідного краю [200]
Село і Люди [29]
Інтерв'ю до ювілею [4]
З редакційної пошти [72]
Творчість наших читачів [75]
На суботній добривечір [124]
Оголошення та реклама [21]
Пошук
Наше опитування
Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 206
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаю Вас, novadoba · RSS 29.03.2024, 09:10

Головна » Статті » Спорт

І ДІВЧАТА МАЙСТЕРНО ГРАЮТЬ У ФУТБОЛ

У жіночому футболі Волині Маневиччина займає провідне місце, адже збірна команда області формується саме на базі Маневицької ДЮСШ. Це заслуга як колишнього тренера, директора Маневицької ДЮСШ, нині покійного Євгена Бубнюка, так і теперішнього тренера дівочої команди з футболу Надії Шпак. Із стін школи вже вийшли такі потужні гравці як Богдана Козубович (грає за команду м. Умань), Юля Шевчук («Жилстрой-1» м. Харків), Надія Каращук («Атекс» м. Київ), Ліда Шпак (гравець національної Збірної України). Нині свою професійну майстерність у стінах спортивного закладу шліфують ще багато здібних дівчат, серед яких учениця 11 Б класу Маневицької ЗОШ № 1 ім. Андрія Снітка Ольга Дерев’янчук.
У десятирічному віці, записавшись до Маневицької ДЮСШ, Оля вибрала відразу два напрямки – легку атлетику та футбол. Вихованка досвідченого тренера з легкої атлетики Володимира Засєкіна мала високі досягнення. Протягом кількох років на теренах області у спринтерських дистанціях 100 і 200 метрів їй часто не було рівних. У 2015 році Олю навіть запросили до юніорської збірної Волинської області з легкої атлетики, проте дівчина відмовилась, надавши перевагу футболу.
- Коли Оля вперше прийшла на секцію футболу, вона не мала ніякого поняття про цю гру, - говорить тренер дівочої команди з футболу ДЮСШ Надія Шпак. – Я, навіть, переконувала її продовжувати займатися легкою атлетикою. Але в її очах горіло таке сильне бажання, що з часом дало чудові результати. Вона старалася, не пропускала тренувань, постійно вдосконалюючи свої вміння. А коли з командою почали їздити на змагання, заявлятися на чемпіонати України, її помітили. Нині Оля - центральний захисник.
- Вперше я поїхала на змагання у 2012 році в м. Івано-Франківськ, - розповідає футболістка. – Турнір був приурочений до Міжнародного жіночого дня і відбувався саме 8 березня. Тоді наша команда зайняла перше місце.
У 2013 році Оля Дерев’янчук потрапила до Збірної України WU-15, грала у Білорусі на товариських зустрічах, у 2014 році представляла Україну в Литві, а в 2015, у складі вже WU-17 літала до Ізраїлю, де проходив Міжнародний турнір розвитку УЄФА.
- Тренування в дівчат в ДЮСШ проходить чотири рази на тиждень тривалістю по півтори години, - продовжує наставник Ольги пані Надія. - У зимовий період вони поєднуються з хлопчачими, а в теплу пору року проходять окремо. Намагаємось відвідувати всі турніри, їздимо на міжобласні, Всеукраїнські змагання. Два останні роки УЄФА почала розвивати жіночий футбол в Україні та надає відповідні кошти, тому відвідуємо всі чемпіонати України.
В сім’ї Дерев’янчуків особливого відношення до спорту не мав ніхто, ні два дорослих брати Роман та Олег, які мешкають у Луцьку та Києві, ні батьки - Леонід Михайлович та Лідія Валентинівна. Коли Оля записалася на футбол, рідні досить скептично поставились до того, що вона займатиметься «чоловічим» видом спорту.
- Мені брати говорили: «Який у Маневичах жіночий футбол, куди ти будеш їздити, краще сиди вдома та вчи уроки», - пригадує Оля. - Та коли з’явились перші досягнення, вони зрозуміли, що це все дуже серйозно, та змінили свою думку. Стали підтримувати як морально, так і матеріально. На змагання, які проводяться в Маневичах, приходить лише тато, мама поки що лише обіцяє.
З 17 по 22 лютого цього року в м. Умань проходили зимові Всеукраїнські змагання з футболу серед жіночих команд. Ольга Дерев’янчук була запрошена до команди вищої ліги України «Українка» м. Тернопіль. І хоча команда зайняла лише 5 місце у чемпіонаті, варто відзначити, що наша 16-річна спортсменка вперше грала разом із дорослими жінками, в тому числі проти команди «Жилстрой-2», у складі якої п’ятеро гравців є членами національної жіночої збірної України U-19. Тренери «Українки» залишились задоволені грою Ольги. Тож якщо дівчина захоче навчатися у Тернополі, зможе продовжити там і свою спортивну кар’єру.
Наразі Оля хоче спробувати свої сили та цьогоріч вступити у один із столичних вузів на факультет «Фізична реабілітація» та паралельно професійно займатися футболом. Що ж, гідний вибір майбутньої професії. Залишилось лише поступово, але впевнено йти до своєї мети.
Категорія: Спорт | Додав: novadoba (11.03.2016) | Автор: Сергій Гусенко
Переглядів: 714 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright "Новадоба"" © 2013
Зробити безкоштовний сайт з uCoz