Статті
Меню сайту
Форма входу
Рубрики
Привітання до свят [15]
Святкуємо [79]
Офіційно [408]
Вісті з державної адміністрації [50]
Районна рада інформує [49]
Управління Пенсійного фонду інформує [25]
Районний центр зайнятості інформує [30]
З прокуратури району [44]
Міліцейський кур'єр [48]
Соціальний захист [90]
Повідомлення з РАЕС [44]
Абетка здоров'я [59]
Материнка [125]
Криниченька [38]
Добрий господар [49]
Молодіжна палітра [50]
Спорт [105]
Люди рідного краю [200]
Село і Люди [29]
Інтерв'ю до ювілею [4]
З редакційної пошти [72]
Творчість наших читачів [75]
На суботній добривечір [124]
Оголошення та реклама [21]
Пошук
Наше опитування
Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 206
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаю Вас, novadoba · RSS 17.05.2024, 06:35

Головна » Статті » Спорт

Максим Богдан із Ст. Чорторийська – чемпіон України серед молоді з метання спису


Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з чемпіоном України серед молоді з метання спису волинянином Максимом Богданом та його тренером Володимиром Сахаруком.
З 19 по 21 лютого ц.р. в Ялті проходив чемпіонат України серед молоді з метання списа, де Максим Богдан здобув перемогу та встановив особистий рекорд, метнувши спортивне знаряддя на 80 метрів і 40 сантиметрів.
Окрім того, 16 березня волинський спортсмен у складі збірної команди України переміг у змаганнях у м. Лейрія (Португалія) на зимовому Кубку Європи. Там його результат був 83,41 м. Цей показник є найкращим в світі цього сезону, а також - молодіжним національним рекордом України.
Григорій Пустовіт привітав спортсмена та його тренера з успішними виступами, вручив їм відзнаки обласної державної адміністрації.
«Нині в нашій країні важка економічна ситуація та існує зовнішня загроза. Тому багато людей чекають позитивних новин. Ваші успіхи для багатьох є сигналом того, що не все втрачено, що у нас є люди, які не дивлячись ні на що, стають кращими у світі», - підкреслив голова облдержадміністрації.
Володимир Сахарук зауважив, що перемогу Максим Богдан присвятив Небесній сотні у тому числі волинянину Василю Мойсею, що загинув на Майдані.
«Я не зміг бути поруч зі своїм вихованцем в Лейрії, тому підтримував його через скайп. Події в Україні надихнули нас на позитивні результати і ми вирішили показати всьому світу, що козацький дух неможливо зламати», - розповідає тренер.
Максим зазначив, що у Португалії він відчував підтримку місцевої української громади.
З 1 січня ц.р. за підсумками виступів у спортивному сезоні-2013 волинський спортсмен отримує щомісячну стипендію за рахунок коштів обласного бюджету. За спортивні досягнення йому також виплатять одноразову грошову допомогу.
Довідково: Максим Володимирович Богдан народився 27 лютого 1994 року в с. Старий Чорторийськ Маневицького району. Перший тренер спортсмена – Володимир Засєкін. З 2008 року й донині Максим тренується в ДЮСШ Луцького району під керівництвом тренера-викладача вищої категорії Володимира Сахарука.
У 2013 році Максим став чемпіоном України серед юніорів, де вперше виконав норматив майстра спорту України. У складі збірної команди держави вдало виступив на чемпіонаті Європи серед юніорів в м. Рієті (Італія), де встановив юніорський рекорд України у метанні списа – 78 м 77 см та вперше виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Категорія: Спорт | Додав: novadoba (03.04.2014) | Автор: Прес-служба ОДА
Переглядів: 849 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright "Новадоба"" © 2013
Зробити безкоштовний сайт з uCoz